Над 11 тона канабис са иззети при мащабна спецоперация в Пиринско

В Благоевградско бе реализирана съвместна специализирана полицейска операция срещу съхранението и разпространението на наркотични вещества. Служители на дирекция „Жандармерия” и полицейски служители на сектор ПКП при ОДМВР-Благоевград са задържали 41-годишен, криминално проявен от с. Илинденци. В дома на същия са намерени и иззети: около 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която направеният полеви наркотест е отчел следи от канабис. В хода на работата по случая, в прилежащ имот, ползван от лицето, са открити около 12 бр. полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 килограма, които са били положени да се сушат, а в близост до къщата е намерен и чувал, съдържащ около 4,400 килограма сух канабис. В хода на съвместните действия в нива, находяща се в местността Бранището, землище на с. Илинденци, са намерени засадени около 11 бр. тревисти растения с общо тегло около 89 килограма и около 78 бр. полусухи растения с общо тегло около 20,300 килограма, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис. От полицейски служители на РУ-Сандански е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества, при която в местността Дигнен камен, землище на с. Микрево, са открити две ниви със засадени съответно около 704 бр. тревисти растения с общо тегло около 6100 килограма в първата и засадени около 765 бр. тревисти растения с общо тегло около 5300 килограма във втората нива. След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис.

В местността Дурчовец, землище на с. Гега, от полицейски служители на РУ-Петрич е открита нива в обезлесен участък на Държавен горски фонд със засадени около 54 бр. канабисови растения с общо тегло около 108 килограма.

В резултат на проведена в гр. Банско специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с наркоразпространението, в района на ул. “Георги Бенковски“ в града, от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на 22-годишна жена от гр. Банско, при която са намерени две полиетиленови пликчета, съдържащи около 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая е извършено претърсване в жилище в града, обитавано от същата, където са намерени още около 3,32 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин. 22-годишната жена е задържана със заповед за задържане до 24 часа.