Цели 27 отбора от три държави ще участват във второто издание на Dupnica Cup

Милан Павлович
  •  Северномакедонският „Вардар” (Скопие) е най-известният клуб, който ще акостира в града

  •  Дупнишкият „Марек” ще участва в надпреварата с отбори във всички възрасти

 

Дупница ще стане център на детско-юношеския футбол през уикенда. В града ще пристигнат гости от Сърбия, Северна Македония и цяла България. Малки футболисти, треньори и роднини на малчуганите, пленени от магията на най-популярния спорт, ще прекарат почивните дни в района. Броят на отборите е внушителен – цели 27 тима ще премерят сили, а най-добрите ще се окичат със златните медали и специално изработените купи.

Първото издание на турнира събра много деца.

Най-известният клуб, който ще акостира в Дупница, е северномакедонският „Вардар” (Скопие). Няколко сръбски отбора също ще вдигнат нивото на турнира. От родните представители ще можем да видим пловдивските „Улпия” и „Суперстар”, „Хлапета” и „Орлета” (Благоевград), „Миньор” (Перник), ФК „София”, „Малки шампиони” (Симитли), отбори от Кюстендил и др.
Младите надежди ще бъдат разделени в четири възрастови групи: родени 2009 година с 5 отбора, родени 2010 г. с 9 състава, родени 2011 г., където сили ще премерят 8 тима, и родени през 2012 г. с 5 клуба. Домакините от „Марек” ще се включат с отбор във всяка една възраст.


„Отборите, децата и родителите, които бяха в Дупница за миналогодишния турнир, останаха много доволни и много от тях ще дойдат пак в следващите дни. Това е голяма реклама за града. Тук може да се видят много живописни места като красивия Парк „Рила”, Историческия музей, Галериите „Джамията” и „Околийска къща”, Градската градина. Съвсем наблизо е и Сапарева баня с минералните си басейни. Рилският манастир също не е далеч. Хората ще се запознаят с красотата на Дупница и околностите. Надявам се, че освен от качествения футбол за децата си, хората да останат доволни и от своята екскурзия до града. Родителите ще се приберат доволни и може да решат да заведат някое приятелско семейство на разходка до тук след време. Ще покажем хубавия град Дупница като една атрактивна дестинация. За децата сме приготвили много награди, благодарение на немалкото фирми, които са наши спонсори. Искам да изкажа благодарност и на община Дупница, които изцяло застанаха зад нас и идеята за втора поредна година да има Dupnica Cup, каза пред „Вяра” организаторът на турнира и бивш футболист на „Марек” Милан Павлович.

Една от специалните купи за победителите в Dupnica Cup

Припомняме, че миналата есен 17 клуба доведоха в града общо 32 отбора от България, Сърбия и Северна Македония.
Отборите ще пристигат в Дупница в целия петъчен ден, а мачовете започват още от рано сутринта в събота. Двубоите ще се провеждат на официалния терен на стадион „Бончук” и изкуственото игрище до него. Финалите са насрочени за неделя сутринта, а официалната церемония по награждаването на победителите ще се проведе в 12 часа на митичното спортно съоръжение.