Доброволци от Кюстендил осигуриха огрев за зимата на 78- годишната баба Филка

Баба Филка получи дърва за огрев от добри хора.
  • Момичетата и момчетата от кампанията “Бъди човек” събраха пари и доставиха 7 куб. дърва на трудноподвижната жена

 

Поредното добро дело направиха доброволците от кампанията “Бъди човек” в Кюстендил. Преди ден те доставиха дърва за зимата на трудноподвижната баба Филка от село Вратца, стана ясно от публикация на страницата на кампанията във фейсбук.

“Мили хора, с удоволствие искаме да ви съобщим, че при баба Филка вчера бяха доставени 7 кубика дърва (1 куб. по 75 лв., обща стойност: 525 лв.). Бабата ще успее да се справи с идващата зима. Дано се предприемат действия и в бъдеще не се стига до подобни ситуации. Благодарим безкрайно на всеки един от вас. Заедно можем много”, написа в социалните мрежи Георги Костадинов.

Здравко Велинов

 

За проблемите със 78-годишната жена доброволците разбират по време на великденската им кампания, обясни един от организаторите – Здравко Велинов, който е довършил подготовката със закупуването на дървата.

“При раздаване на пакетите на нуждаещи се хора за Великден дочух разговор, в който ставаше дума, че баба Филка няма възможността нито да си закупи дърва, нито да ги нареже. Това го е правил нейният син, който обаче преди известно време починал от рак. Свързах се с кмета на селото и му предложих помощ. Така в началото на месец август написах съобщение в нашата група с молба за финансова помощ, от всеки по малко. Баба Филка живее сама и няма на кого да разчита. Остава малката пенсия, с която трябва да покрива всички нужди. Тя няма в

ъзможност да отдели средства за дърва, с които да се топли и готви идната зима. Въпреки летния почивен месец започнаха да се отзовават не само хора от “Бъди човек”, но и други приятели и познати. Така за близо месец събрахме сумата, с която закупихме 7 куб. дърва. Радвам се, че и този път с общи усилия и най-вече човечност успяхме да помогнем”, сподели Здравко Велинов. Той доуточни, че през уикенда хора от селото се организират, за да нарежат дървата на възрастната жена, която се придвижва с помощта на бастуни. Здравко каза още, че до дни баба Филка ще получи от други хора още 2 кубика и изрази задоволство, че предприетите действия от компанията “Бъди човек” има последователи от хора с големи сърца.