С нова линейка от най-висок клас ще се оказва първа помощ на жителите в община Сандански. Ключовете за превозното средство официално бяха връчени на медиците от общинската болница. Предстои да стартира и изграждането на ново отделение в най-кратки срокове, стана ясно по време на събитието.

Отслужен бе и водосвет за здраве, а свещенослужителят пожела всяка помощ да стига навреме и много животи да бъдат спасени с нея. Новата линейка е от най-високия клас “C” и разполага с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ. Гаранционният срок и на колите, и на апаратурата в тях е 5 години.

Д-р Красимир Михайлов, директор на Център за спешна медицинска помощ-Благоевград, пожела безаварийна и бърза реакция на всеки сигнал и подчерта, че проектите за подобряване на Спешната помощ се реализират с активното съдействие на община Сандански.

Линейката е закупена по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Големият инвестиционен проект се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването нови санитарни автомобили са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ, като един от тях е Сандански.