Теди Велинов от Кюстендил продължава битката с рака, нуждае се от финансова помощ

  • В края на август 14-годишното влюбено във футбола момче загуби едното си краче, семейството с апел към добрите хора

 

Спешна кампания за набиране на средства за лечението на 14- годишния Теодор Велинов стартира в Кюстендил. Момчето, мечтаещо да тича по топката и влюбено във футбола, през месец май бе диагностицирано с остеосарком на бедрената кост – силно агресивен рак на костите. Кюстендил се обедини и се събраха пари, за да може Теди да замине за клиника в Германия и да се лекува.

За съжаление в края на месец август Теди загуби единия си крак. Въпреки усилията на лекарите в Германия се наложи ампутация над коляното. Оказва се, че събраните пари от добри хора за лечението на Теди са недостатъчни и са необходими още.

Ето какво написаха близките на Теди в една от социалните мрежи:

Скъпи приятели, искам да споделя огромната си болка, която съпътства нашето семейство. Детето ни – Теодор Велинов, е на 14 години и е от град Кюстендил. Беше диагностициран на 6 май с ОСТЕОСАРКОМ на бедрената кост – силно агресивен рак на костите. Направихме 2 химиотерапии в ИСУЛ – гр. София. В България нямахме шансове за лечение и заминахме за Германия с цел спасяване на крачето от ампутация. Направихме 6 курса химиотерапия и след всички изследвания – ЯМР, 5 скенер, чухме най-страшното развитие на болестта, а именно това, че е засегнала бедрената кост – 15 см. Тогава единственият шанс да оцелее нашето дете бе да му ампутират крачето над коляното. Ужасът, който изживяхме, беше неописуем. На 28 август беше направена хирургическа интервенция. С него работеха психолози, педагози, физиотерапевти и ние с баща му бяхме неотлъчно до него. Психическата травма беше много страшна и непреодолима. С времето успяхме да убедим детето си, че най-страшното е отминало и предстои възстановителен период. След ампутацията ни насрочиха още един пълен курс химиотерапия. След това продължава физиотерапията и поставянето на временна протеза за 6 месеца. Нея ще я имаме, когато позволи крачето. Започнахме първата следоперативна химиотерапия, но нея я понесе много тежко. Чувства се изтощен и това ни смазва с всеки един отминал ден. Наложи се да му прелеят тромбоцитна маса поради ниските показатели на тромбоцитите. Сега се възстановява след нея и ни предстоят 2 химиотерапии.

Обръщам се към вас, мили приятели, защото разходите за лечението на Теди са непосилни за нашето семейство.

Хелп кармата не покрива квартира, преводач и други, съпътстващи лечението нужди. Ние непрекъснато сме от клиника в клиника и правим изследвания, които непрекъснато се следят.

С ваша помощ ние можем да успеем и нашето дете да се пребори с рака.

Моля помогнете!

Нека нашето момче има тази възможност да сбъдне своите мечти и да бъде отново сред приятелите си. Нека се възвърне усмивката на неговото лице.

Моля, споделяйте кампанията ни, за да достигне до повече хора.

 

ЗА ДАРЕНИЕ: БАНКА ДСК

BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923

PAYPAL: me/teodorvelinov