29-годишният Недялко Балев прибави още 10 месеца престой в затвора в Бобов дол за закана към полицейски служител

  • „Теб само те чакам да свалиш униформата и ще те запаля жив“, крещял в дискотека в Кюстендил Балев

 

Недялко Балев от село Слокощица се сдоби с наказание – лишаване от свобода за срок от 10 месеца. Провиненията му са за престъпление против личността и за лека телесна повреда на полицейски служител. Решението е на РС-Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров. Съдът одобри споразумението, сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

29-годишният Недялко Балев се призна за виновен в това, че на 08.12.2018 г. в кафене в центъра на Кюстендил се е заканил на длъжностно лице – младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция” към ОД МВР-Кюстендил, при изпълнение на службата му, като му е казал: „Теб само те чакам да свалиш униформата и ще те запаля жив“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца.

Недялко Балев се призна за виновен и в това, че на същия ден и място е причинил на полицейски орган – младши автоконтрольор към Пътна полиция, лека телесна повреда, изразяваща се в контузия (кръвонасядане и охлузване по кожата в областта на дясната лакътна става), която е причинила болка и страдания, без разстройство на здравето. Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца.

На основание чл. 23 от НК съдът налага на подсъдимия най- тежкото между двете наказания, а именно – „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което да изтърпи при първоначален режим на изтърпяване „общ“. Недялко и към момента е в затвора в Бобов дол, като изтърпява наказание, наложено за престъпление, извършено през 2017 година.

Подсъдимият ще плати и разноските по делото, които са в размер на 1015,40 лв.