Добри Радев отново наби Теодор Христов по време на галавечер в Бургас

Дупничанинът получи аркада във втория рунд.
  •  С аркада на окото дупничанинът спечели и реванша между двамата бойци с 3:0 съдийски гласа

Доброслав Радев записа поредната си престижна победа на професионалния ринг. Дупничанинът победи за втори път Теодор Христов от клуб „Боил” (Варна) по време на галавечер в бургаската зала „Младост”. Двубоят беше в категория до 72,5 килограма и беше определен от организаторите като гвоздея на шоуто в Бургас.

Доброслав Радев и Теодор Христов изиграха здрав двубой.

Първият рунд протече по-предпазливо, като и двамата бойци опознаваха тактиката на другия. Втория рунд Доброслав Радев получи аркада, която повлия на играта му и той не се представи на най-доброто си ниво. В третия рунд Спортист номер 1 на Дупница за 2018 г. показа класата си и категорично спечели срещата с 3:0 съдийски гласа.
„Имаше непозволена игра от страна на Теодор Христов. Той удари с глава Добри по веждата и на същото място му отвори аркада. Подобно нещо се случи и в първия мач между двамата. Не мога да кажа на 100%, че това беше нарочно, но според мен имаше умисъл в действията на варненеца. Добри е много по-бърз и техничен и те знаят, че не могат да го надиграят, ако не използват такъв похват.

Отдясно наляво: Президентът на веригата Pro Fight Димитър Спасов, Кирил Чакъров, Добри Радев и Красимир Сулев

Но и това го има в играта. Успяхме да спрем кръвотечението и Добри се завърна на ринга, за да победи. Това беше един от най-зрелищните двубои на цялата галавечер. Имаше голям заряд и зрителите в Бургас останаха доволни от видяното. Миналата година Добри победи Христов, но ние сами поискахме този реванш, за да затвърдим успеха и да покажем, че първата ни победа не е била случайна. Искам да благодаря и на хирурга д-р Борис Дашков, който залепи аркадата на Добри веднага след мача”, каза пред „Вяра” главният треньор и президент на СК „Патриот” Кирил Чакъров.
Сега на Доброслав Радев му предстои подготовка за Световното първенство по кикбокс за мъже, което ще се проведе в края на октомври в Босна и Херцеговина.
Треньорът в СК „Патриот” Ани Минкова пък бе поканена за съдия по време на Републиканското първенство по кикбокс, което също се проведе край морето през уикенда.
От дупнишкия клуб издадоха, че вече е ясна датата на голямата галавечер по кикбокс, която ще се проведе в местната Спортна зала. Грандиозното шоу ще се проведе на 30 ноември.