Неделно училище се откри в черквата „Св. вмчк Георги Победоносец“ в Черниче

  • Отец Велизар Голев: Целим да изкараме децата от тяхната зона на комфорт пред телевизор, компютър, телефон и да се научат най-вече да разговарят

 

Неделно училище към църквата „Св. вмчк Георги Победоносец“ бе открито в село Черниче. Откриването започна с божествена света литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство митрополит Серафим. След литургията се проведе водосвет и освещаване на самото училище към църквата.

От следващата седмица, всяка неделя, децата, записани в неделното училище, ще посещават занимания по вероучение. Децата ще се запознаят с истините и мъдростта на Стария и Новия завет, ще научат повече за живота на светите апостоли, от които да почерпят пример за силна вяра и любов към Бога и хората.

Да научи децата на християнски ценности, е основната задача и цел, която си поставя отец Велизар Голев. Той ще води уроците в неделното училище, като ще му помага и начална учителка от съседното село Полето. Отец Велизар Голев коментира: „Работим по програма, която е одобрена от Министерството на науката, учебниците са ни одобрени от там. С това нещо целим да помогнем малко и на родителите, като изкараме децата от тяхната зона на комфорт пред телевизор, компютър, телефон, да могат да дойдат тук да общуват едно с друго, да се научат да разговарят най-вече”.

Неделното училище се открива в селото по желание на хората от Черниче. Там ще се организират и благотворителни кампании в помощ изпаднали в беда деца и възрастни от община Симитли. На откриването присъстваха представители на община Симитли, както и много жители от Черниче и Симитли.

 

На по-късен етап може да се обособят и школи за децата – по народно пеене и иконопис