Неработещи семафори при Мурсалево паникьосаха шофьори  

И двата семафора не работеха.
  • Съоръженията бяха пуснати час след като сигналът бе подаден към дежурния в областната администрация

 

Десетки шофьори изпаднаха в паника заради неработещи семафори на неохраняемия жп прелез при Мурсалево. Шофьорите подадоха сигнал, че съоръженията са извън строя, като с притеснение обясниха, че районът и без това е рисков заради множеството катастрофи.

Неработещите семафори при жп прелез „Мурсалево”

Георги Китанов отбеляза: „Три дни семафорите не работят, три дни животът ми е на косъм. Районът е опасен, застрашени са десетки жители на община Кочериново, пътуващи и прибиращи се от работа”. Той и съпругата му допълниха, че заради непочистената растителност от Мурсалево посока Драгодан и без семафорите видимостта е нулева.

Георги Китанов и съпругата му

Наложи се шофьорите да влязат един за друг в ролята на регулировчици на влака. „Но и това е опасно, защото спирачният път на влака е много дълъг и автомобил, намиращ се на релсите при прелеза, е с нулев шанс да изпревари влак”, взе отношение към проблема и Георги Витанов. На страх с автомобила си премина и бурановката Иванова.

За неработещите семафори бе уведомен дежурен служител в Областна администрация-Кюстендил и след час те отново светнаха.

Семафорът светна с намесата на областната управа.

Десетки шофьори на ден преминават с автомобилите си през жп прелеза, като той се явява връзка за селата Боровец, Бураново, Крумово, Долни и Горни Драгодан, Фролош, Цървище, Оревица, Висока могила, Скрино, Вуково и др.