Без обяснения отмениха отварянето на ценовите оферти за Кресненското дефиле

Изненадващо пътната агенция отмени отварянето на ценовите оферти за лявото платно на магистрала “Струма” през Кресненското дефиле (лот 3.2.1).
Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) не посочва мотиви за отлагане на ценовите предложения на участниците, което трябваше да стане на 4 октомври в 15 часа.
Общо 10 кандидати подадоха оферти за изграждането на 13.2 км от магистрала “Струма” в участъка между Кресна и Крупник още в началото на годината. Това е платното в посока от Кулата за София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.
В търга с индикативна стойност над 444 млн. лв. без ДДС участват всички големи български строителни компании, които през последните години участват в изграждането на магистрали. Това са ГБС, “Джи Пи Груп”, “Геострой”, “Хидрострой”, “ПСТ Груп”, “Трейс Груп” и “Грома холд” (новото име на “Агромах”). Единствено италианската “Тодини” участва самостоятелно. Две турски компании – строителят на тунели в метрото “Доуш” и “Дуйгу”, участват в обединения заедно с български фирми.
Индикативният срок за строителството на 13-километровото трасе между Кресна и Крупник е над 4 години (1556 дни) и вече е ясно, че обектът не може да бъде завършен през този програмен период до края на 2023 г./Източник: mediapool.bg