Такси и Голф се удариха в дупнишкия квартал „Горна махала”

Таксиметровият шофьор и негови колеги гледат щетите по френската кола.
  • Катастрофата предизвика огромни задръствания на една от най-главните улици в града – „Орлинска”

Връщайки се от отразяването на фаталния инцидент между селата Червен брег и Крайници, екипът на „Вяра” се натъкна и на друга катастрофа, което говори достатъчно за ситуацията по родните пътища.

Удареният Фолксваген Голф

Фолксваген Голф и таксиметрова кола Ситроен C3, собственост на фирмата „Димитър-Митко” ЕООД, се бяха ударили в близост до спирката в квартал „Горна махала”. Според очевидци голфът, който е притежание на ромско семейство, е излизал от улица „Дамка”, докато таксито се е движило по главната „Орлинска”.

За щастие в този инцидент нямаше жертви, а само материални щети по автомобилите. Катастрофата беше станала малко преди 17 часа и сериозно затрудни движението по една от най-натоварените улици. По този път минават живеещите в дупнишките села Яхиново, Червен брег, Крайници и Самораново, както и сапаревобанските Овчарци и Ресилово и самата Сапарева баня и в късния следобед задръстванията са големи. На повечето шофьори им се налагаше да чакат на светофарите в квартала близо десет минути.

Инцидентът в квартал „Горна махала” стана преди 17,00 часа.


„Беше въпрос на време да се случи подобно нещо на улица „Орлинска”. Тук трафикът е много натоварен, особено в пиковите часове. Забелязвам обаче, че дори и тогава някои шофьори хвърчат с колите си като луди. И това, при положение че тук има спирки от двете страни на улицата, както и лежащ полицай. На това място трябва да се кара много бавно, но водачите не се съобразяват. Не видях как стана катастрофата, само чух силен трясък. Когато излязох навън, видях ударените коли”, коментира една от продавачките в магазин, намиращ се наблизо.