Търговец почина, докато пътува с колата си между Червен брег и Крайници

Кадри от мястото на катастрофата
  • 44-годишният Емил Атанасов се заби в пътностроителна машина, движела се в насрещната лента

  • Свидетели: Издъхна пред очите ни, вероятно му е прилошало и е изгубил контрол над автомобила

 

Мъж от село Джерман загина във вторник, докато пътува с колата си между дупнишките села Червен брег и Крайници, където катастрофира. 44-годишният Емил Атанасов е издъхнал пред очите на шофьора на пътностроителна машина, в която се е ударил с автомобила си, и две млади жени, попаднали на злополучното място малко след инцидента. Предполага се, че Емил Атанасов е изгубил управлението на колата заради прилошаване, при което е навлязъл в насрещната лента и се ударил челно в пътностроителната машина, собственост на „Галчев инженеринг”.

„При ПТП е починал 44-годишен водач на лек автомобил Хонда.  Автомобилът се е ударил челно с пътностроителна машина на пътя между селата Червен брег и Крайници. Сигналът за инцидента е постъпил в полицията в 13,30 часа. Местопроизшествието се обслужва от дежурна полицейска група. На загиналия ще бъде направена аутопсия в кюстендилската болница. Работата по изясняване на причините за възникването на произшествието продължава РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор”, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил във връзка с катастрофата.

След случилото се на място бяха екип от полицията, шофьорът на пътностроителната машина и още няколко свидетели. На пътя, в близост  до багажника на катастрофиралата кола, имаше разпръснати ягоди, разсипали се след удара от багажника. Касетка с ягоди бе изхвърчала и встрани от хондата – в тревата до пътя.

„Ние сме от Плевен, но работим тук, рекламни лица сме на кредити и обикаляме района. Пътувахме от Червен брег в посока Крайници и видяхме, че човекът от машината скочи и ни каза да спрем. Искаше някаква помощ. Спряхме, той ни обясни, че шофьорът на леката кола е свил рязко и го е ударил челно. Може би е получил инфаркт или нещо от този род. Шофьорската врата не можеше да се отвори и заради това отворихме другата предна врата, за да влезе въздух в колата. Човекът в нея още дишаше и издъхна пред очите ни. На главата имаше кръв, но раната не беше сериозна. Други щети нямаше, но по него имаше ягоди. Карал е ягоди, които се бяха разсипали и разстлали по цялата кола. Възглавниците бяха излезли. Ударът явно е бил сериозен, но купето не е толкова смачкано, че да почине от удара. Не знаем точно, но впечатленията ми са, че ударът не е бил толкова силен, че да го убие на място. По-скоро е починал от инсулт или инфаркт”, разказа Симона Гетова. Тя и колежката й бяха сериозно стресирани от случилото се. Шофьорът на пътностроителната машина отказа да говори.

Емил Атанасов оставя сираци 3 деца под 10-годишна възраст. В родното му село разказват, че бил работлив и добър човек. Занимавал се с търговия и животновъдство. Заедно със съпругата му продавали зеленчуци и плодове на пазара в Дупница. Отделно отглеждал животни. „Емил завърши техникум по горско стопанство. Почна работа като горски в Кюстендил, после в лесничейството към Рилския манастир, но това не му харесваше. Влечеше го търговията – баща му преди години също беше търговец, и се отказа от професията си.

Гледаше животни – около 180 кози. За да не пречат животните на съседите, се премести. Живееше в голяма къща до главен път Е-79, но се премести във вилната зона на селото. Милееше за децата и семейството си. Искаше да постигне повече и в бизнеса си, но срещаше много пречки, бюрокрация. Споделяше, че имал проблем със субсидията за животните. Много му се събра натоварването и днес се е случило най-лошото”, разказа познат на Емил Атанасов от Джерман. Починалият е брат на главния енергетик на ТЕЦ „Бобов дол” и общинския съветник от партия „Лидер” в Дупница между 2007 и 2011 г. Ивайло Атанасов.

Редакцията на в. „Вяра” изказва съболезнованията си на близките на Емил Атанасов.