• Мъжът извършвал непристойни действия, буйствал, нападал хора и обръщал пейки

 

Районна прокуратура-Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. за извършени от него престъпления. В периода от март до юни тази година около магазин „Кауфланд“ в Кюстендил обвиняемият В. неколкократно извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Мъжът буйствал, държал се агресивно, нападал граждани, обърнал пейка. В един от случаите, управлявайки велосипед, ускорил скоростта, след което рязко спрял в непосредствена близост до Е.Е., като с тези действия изплашил жената.

Освен това в продължение на месеци – от 26.02.2019 г. до 29.07.2019 г., В.В. системно следил Е.Е. от гр. Кюстендил. Ежедневно я причаквал в района на работното й място в магазин „Кауфланд“ в гр. Кюстендил, а докато била в почивка, я приближавал. Преследвал жената с колелото си, докато се придвижвала по улиците на града, показвал й с поведението си, че е наблюдавана от него. Обвиняемият правил опити да предизвика нежелана от пострадалата вербална комуникация помежду им.

Предстои наказателното производство срещу В.В. да продължи в съда.