Автобус се вряза в сградата на автогара “Сердика” в София

При инцидента няма жертви и пострадали хора. Изпочупени са стъклата на чакалнята, по автобуса също са нанесени материални щети. Инцидентът става около 13 часа при паркиране на автобуса на автогара „Сердика”. На шофьора му прилошава и с много ниска скорост се блъска в остъклените стени на чакалнята.

За в. ”Вяра” директорът на “Връзки с обществеността” в “Юнион Ивкони” Весела Смилец потвърди, че в автобуса и в чакалнята на автогарата няма пострадали лица. Тя обясни, че водачът на автобуса е жена – професионален шофьор, включително и на тежкотоварни автомобили (на 12 т и повече) с дългогодишен стаж у нас и в чужбина. Водачът притежава всички квалификации за водач на автобус (професионална компетентност за превоз на пътници), дигитална карта, медицинско свидетелство с психична годност. Служител е на „Юнион Ивкони” от тази година.

Още не е ясно каква е причината за прилошаването й.

„Премалява й. Засега не може да възстанови случилото се. Изясняват се причините”, обясни още Весела Смилец.

Автобусът е технически изправен. По време на пътуването почивките са спазени и е имало редовна смяна на шофьорите. Автобусът е пътувал по линията Мирандела (Португалия) – София.