Започна ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник за 650 000 лева

Със символична първа копка бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе”. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС.

„Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе”. Надявам се той да приключи в срок и перничани да останат доволни от работата на строителите”, каза временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева.

Строителството ще бъде извършвано на седем етапа. Ще бъде подменен старият амортизиран водопровод с нов (фи 110), ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улицата и подмяна на бордюрите там, където е необходимо.

Докато текат ремонтните дейности, ще има временна организация на движението, като част от пътникопотока ще бъде пренасочван по обиколни маршрути . „Улица „Софийско шосе” е една от най-натоварените в Перник, тя е входно-изходна пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е голям, а през последните 30-40 години улицата само е кърпена, без да е правен основен ремонт”, каза зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев.

Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми – „Хидрострой”, „Асфалтинг” и „АБС Инженеринг”, а срокът, в който обектът трябва да бъде завършен по договор, е 105 дни.