Два модела на френския премиум бранд DS с дебют на Автосалон София

София Франс Ауто вече е официален вносител на DS Automobiles за България и представя марката на Автомобилен салон София.

DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Водена от авангардния дух и подкрепена от изключителното наследство на 1955 DS, марката DS Automobiles, лансирана през 2015 г., цели да привнесе френския лукс в автомобилната индрустрия.

Проектиранa за клиенти, търсещи лично изразяване и високи технологии, втората генерация на DS моделите съчетава изтънченост и модерни технологии. Със SUV-овете DS 7 CROSSBACK и DS 3 CROSSBACKDS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа ETENSE.

Флагманът на френските технологии DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 ще бъде представен по време на Автомобилен салон София, заедно с новия напълно електрически DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 , комбинира електрифициран силов агрегат с 300 к.с. и задвижване на 4-те колела

С харизматичния си дизайн, технологии от последно поколение и прецизност до последния детайл DS 7 CROSSBACK въплъщава амбицията на марката да привнесе френската експертиза в лукса в автомобилите си. DS 7 CROSSBACK отвежда динамиката и удоволствието от шофирането на още по-високо ниво с бензинов двигател THP 225 к.с. Stop & Start с 8-степенна автоматична трансмисия. Скоростната кутия се характеризира с бърза и неусетна смяна на предавките и може да се комбинира и с дизелов двигател BlueHDi 180 к.с. От средата на 2019 г. DS 7 CROSSBACK се предлага с хибридната технология E-TENSE.

С трите си силови агрегата – бензинов блок с турбокомпресор и два електрически мотора, генериращи комбинирана мощност от 300 к.с., DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 е еталон по отношение на технологии и финес. Двигателят PureTech с 200 к.с. е придружен от два електрически мотора със 109 к.с., разположени върху всяка ос. Те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия за комбинирана мощност от 300 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който се разпределя от трансмисията със задвижване на 4-те колела. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди и изминава 1 000 м от старт на място за 27 секунди.

С изразителен стил и изключителни размери, наличен и в 100% електрическа версия, DS 3 CROSSBACK е едновременно градски автомобил и автомобил за дълги пътувания за всички, които търсят стилно, динамично и елегантно привличане. С този модел  DS Automobiles не само завладява нов сегмент, но и заявява позицията си на представител на френския “savoir-faire“ и технологичност в автомобилната индустрия. DS 3 CROSSBACK e автомобил, който разчупва кодовете със своя скулптуриран дизайн и високотехнологично оборудване.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE отваря вратите към едно ново поколение автомобили. DS 3 CROSSBACK E-Tense носи ново сетивно усещане за шофиране зад волана и 100% електрически двигател, комбиниращ мощност и пъргавина в една идеална тишина.

Тази нова хай-тек икона гарантира повече от 300 километра автономност и възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на 30 минути със зарядна станция от 100 kW. Запазвайки напълно ДНК-то и идентичността на DS 3 CROSSBACK, версията 100% електрически E-TENSE се отличава с елегантност благодарение на многобройните изключителни дизайнерски елементи, подсказващи модерен вид и функционалност.

Източник: autobild.bg