Георги Джиков и Димчо Захариев обраха по над 1,5 тон тикви в Драгодан

Димчо Захариев смята, че има повече тикви.
  • Бай Георги: Ще храня животните с тях

  • Бай Димчо: Моите са по-големи, ще ги продавам по 50 ст./кг

 

Кочериновското село Драгодан стана рекордьор на тикви тази есен. Стопаните се похвалиха с тонове тикви по дворовете си.   По тон и половина тикви набраха съседите Георги Джиков и Димчо Захариев. „Такава богата година на тикви не съм случвал досега”, похвали се бай Георги, който много се радва на урожая. Той не смята да продава вкусните есенни плодови зеленчуци, а ще храни животните си с тях. Тиквите са отгледани в градини по поречието на река Горица, над която са къщите на Джиков и Захариев.

Герги Джиков много се гордее с урожая от тикви.
Приятели помогнаха за гроздобера на Димчо Захариев. 

Съседът на бай Георги – Димчо Захариев, пък твърди, че неговите тикви са повече и по-големи от Джиковите. Димчо се хвали и с добра реколта от чушки. Последните, обрани за зимата, ги е наредил на леглото си и по двора. „Сортът е много сладък и с жена ми много ги хресваме последните чушки”, отбеляза Димчо.

Той издаде, че местните хора в Драгодан имат привичката последните обрани чушки и домати да ги редят по тераси и маси на дворовете, за да запазят свежестта си през зимата.

Семейство Захариеви не гледа домашни животни и тиквите са им в пъти повече от необходимото. Затова двойката ще продава от тях на минимална цена от 50 ст. за килограм само да не се разсипят. А за гроздобера пък на пенсионираното семейство помогнаха верни приятели.