„Ромпетрол” откри бензиностанция в Дупница

Моменти от официалното откриване на обекта
  • Лентата срязаха шефовете в компанията Владислав Руснак и Ивайло Трендафилов

Бензиностанция от веригата „Ромпетрол” бе официално открита в Дупница в петък (11 октомври). „За мен е голяма чест да бъда тук за официалното откриване на бензиностанцията в град Дупница. С придобивката на тази нова станция KazMunayGas Интернешънъл („KMG Интернешънъл“) продължава да развива своята мрежа.

Жителите и гостите на Дупница ще имат допир до горивата с най-високо качество, каза Владислав Руснак (първият вдясно).

Сигурен съм, че жителите на Дупница и хората, които преминават транзитно през града, ще имат възможността да имат допир до горивата, които са с най-високо качество, и обслужване на най-високо ниво”, каза при откриването Владислав Руснак – директор в компанията и гост от Румъния. Изпълнителният директор на „Ромпетрол България” Ивайло Трендафилов и Владислав Руснак срязаха лентата на бензиностанцията в присъствието на гости от компанията и от града и служителите на новата бензиностанция. С пожелание за успех на входа бе плиснато менче с вода. По стар български обичай присъстващите бяха посрещнати с пита и мед, поднесени от момичета с национални носии. Събитието започна с водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски и негов помощник.

Георги Белчев

Бензиностанцията се намира на ул. „Аракчийски мост” 5, в близост до новото кръгово кръстовище и бившето консервно предприятие „Рилска малина”. Бензиностанцията функционира от 20 септември. В нея работят 9 души – по четирима касиери и обслужващи на колонките за горивата и един управител – Георги Белчев. „Ромпетрол” има над 60 бензиностанции в цяла България. За региона е трета – другите две са в Струмяни и Разлог”, каза Георги Белчев.

На откриването на „Ромпетрол”-Дупница бе топ мениджмънтът на компанията. Предварително бе обявено, че ще присъства и посланикът на Република Казахстан в България Темиртай Избастин, който не успял да дойде заради служебни ангажименти.

Архиерейският наместник Георги Паликарски отслужи водосвета за здраве.

„Ромпетрол България” е част от групата KMG International, притежавана изцяло от KazMunayGas – националната петролна и газова компания на Казахстан. KMG International оперира в Европа и Централна Азия основно в сферата на търговията, преработването и нефтохимическата промишленост, търговия на дребно и маркетинг, както и в други услуги в петролната индустрия.