Дупничанинът Любомир Васев стана европейски шампион по мотокрос

Любомир Васев в действие
  • Един от най-изявените родни състезатели грабна златото в клас МХ1

Дупничанинът Любомир Васев добави поредния трофей в богатата си витрина. Един от най-изявените български състезатели по мотокрос стана европейски шампион в клас МХ1. Той узакони титлата си по време на последния старт за сезона, който се проведе на трасето Чиолпани в Румъния. Там младият мъж от Дупница завърши на второ място в подреждането, което му беше напълно достатъчно да триумфира като номер 1 в крайното класиране. Останалите надпревари бяха проведени по-рано през годината в Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, отново Румъния и България.

Момент от награждаването: Любомир Васев (в средата) със златния медал и родния трибагреник

Васев се бори достойно при различните метеорологични условия, които предложиха всяко едно от трасетата в споменатите държави. Независимо дали се състезаваше на дъжд, кал, прах или жега, той поддържаше високо ниво и съвсем логично завоюва златния медал. МХ1 е един от най-трудните класове, имайки предвид силата на мотоциклетите.
„Доволен съм от представянето си. Самото състезание премина перфектно. Завърших и в двата манша на втората позиция, което ми осигури достатъчно точки, за да стана европейски шампион, тъй като това беше последният, 7-и кръг, от този шампионат. Остават ми още два кръга от Републиканския шампионат, където съм водач във временното класиране, и целта ми е също републикански шампион в клас МХ1”, каза пред „Вяра” Любомир Васев.
Той вече е бил избиран за Спортист на годината на Дупница (през 2014 година) и със спечелената европейска титла отново се превръща в един от основните фаворити за приза този декември.