„Перун” (Кресна) допусна домакинска загуба от „Спортист” (Своге)

  • Треньорът Атанас Николов: Не реализирахме положенията си и паднахме от звезден отбор

 

Местният „Перун” и отборът на „Спортист” (Своге) се срещнаха на градския стадион в Кресна в мач от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Отборът на гостите, за разлика от изминалото първенство, сега се откроява с нов облик. Привлечени са доста класни футболисти и отборът е сред хитовите в групата. В Кресна футболистите от Своге постигнаха поредна победа. Течеше първата минута, когато гостуващият тим при бърза контраатака с гол на опитния Владимир Каптиев откри резултата, изскачайки очи в очи срещу стража на домакините Атанас Тъпагьозов. Опитите на футболистите на „Перун” да променят нещата на терена не се реализираха, защото нападателите им не бяха точни в завършващата част на удара.
След гола футболистите на „Перун” заиграха по-стегнато, най-вече отзад, за да не се стигне до нова грешка, както бе в началото на двубоя.
След почивката футболистите на домакините тръгнаха да изравняват резултата. В 58-ата минута отборът им спря за извършване на смяна след отсъден фаул. Главният съдия не разреши това да се случи. Гостите изпълниха фаула по най-бързия начин и от 30 метра Даниел Васев изненада вратаря на „Перун” за 0:2. Това отчая възпитаниците на Атанас Николов, духът на момчетата падна и „Спортист” се възползва от момента на слабост. В допълнителното време след дълга топка, насочена към Владимир Каптиев, не бе трудно за известния голаджия да реализира второто си попадение в срещата и трето за своя отбор. Така с резултат 3:0 отборът на „Спортист” (Своге) е вече пети във временното класиране с 19 точки.
След мача наставникът на „Перун” (Кресна) Атанас Николов сподели: „Според мен отборът на гостите не ни надигра. Играхме срещу един добре изграден отбор, в който са привлечени много известни футболисти, със стаж в „А” и „Б” група. Имахме голови положения през първата и втората част на срещата, но не успяхме да ги реализираме. Не съм доволен нито от играта, нито от резултата. Вече мислим за следващия мач в събота, когато ще гостуваме на „Пирин” (Разлог)”.