• По тялото на убития Тихомир са установени 7 прободни рани, жената опитала да скрие ножа

  • В ареста е и 18-годишният Георги Събев; Основните мотиви са любовни, заяви Николай Спасов, директор на ОДМВР-София

  • Бащата на детето на 24-годишната обвиняема е друг мъж, който живее в Германия

 

Жестоко убийство разтърси отново Костенец. Месеци след като Стоян Зайков отне два живота и изправи косите на съгражданите си, в малкия град отново бе пролята кръв.

Мъж е бил намушкан и убит след спречкване в компания. Сред задържаните има и бременна жена, която е имала отношения с убития.

Окръжна прокуратура-София излезе с официално съобщение, че 24-годишната Даниела И. е привлечена в качеството на обвиняема за убийството на 34-годишния Тихомир Д. Според съобщението на прокуратурата около 20,40 ч. на 13 октомври, в Костенец пред къща на ул. „Шипка“ 14, обвиняемата умишлено е умъртвила Тихомир Д. Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на прокурор, съобщиха от прокуратурата. Предстои внасяне на искане в Софийския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Сигналът за убийството е подаден около 20,44 часа в неделя на тел. 112, съобщиха по-рано от полицията. Съобщено е за скандал в къща в Костенец.

Няколко минути по-късно е подаден нов сигнал за мъж в безпомощно състояние на същия адрес. Когато отиват на място, полицаите констатират смъртта на 34-годишния Тихомир. По тялото му има 7 прободни рани. В рамките на 6 часа са задържани мъж на 18 години и 24-годишната Даниела.  „Основните мотиви са любовни. Има връзка между жертвата и момичето. Като, разбира се, ние разглеждаме и други версии – изневери, скандали, битови“, заяви Николай Спасов, директор на ОДМВР-София. По информация на NOVA 24-годишната Даниела е опитала да скрие оръжието на престъплението. Ножът обаче е бил открит от разследващите. Задържаната признала пред полицаите, че е бременна. Отскоро тя имала връзка с убития Тихомир. Бащата на детето й обаче бил друг мъж, който живее в Германия. За отношенията на Даниела и Тихомир разказва сестрата на арестуваната. „Те днес се скарат, утре са в чудесни отношения. Там е силно казано отношения някакви да имат сериозни. И двамата са правили какви ли не глупости. Точно тогава, когато влязох, двамата бяха отново пияни и Тихомир я беше хванал за гушата. Аз полудях, а сестра ми каза „остави го, ние знаем какво си правим“, разказа Емилия, сестра на Даниела. В ареста е и 18-годишният Георги Събев. Убитият Тихомир и задържаната Даниела са били арестувани и преди. „Назад във времето са имали най-различни прояви. По-скоро с битов характер, за такива скандали“, обясни Петър Ценев, директор на РУ-Костенец.