Премиерът: Ревизия в БФС ще установи дали има злоупотреби

Бойко Борисов

Заради няколко олигофрени преекспонираха нещата, коментира Бойко Борисов

 

 

Правителството преустановява отношенията си с футболния съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерския съвет. „Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол”, припомни Кралев. Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

Министър-председателят уточни: “Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След позорната загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия.” Премиерът обяви, че се прави ревизия на БФС, която ще установи дали има злоупотреби. “Страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително имаше, които даваха хитлеристки знаци, фланелката с no respect и т.н. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България”, заяви премиерът, който подчерта, че България и най-толерантната държава и че реакцията към хората, причинили това, е мигновена. “Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз, категоричен бе премиерът, който припомни, че са дадени огромни суми за осветление, настилки и ремонти на стадионите ни.
От думите на премиера стана още ясно, че трябва да бъдат разгледани и сигналите срещу БФС, затова и в момента там е назначена ревизия, която да покаже дали има злоупотреби. “Байерн” преби „Тотнъм” със 7:0 насред Лондон. По-тежка загуба за финалиста за Шампионска лига надали е имало. Това не е страшно. Страшното е другото, което се допуска вследствие на това”, каза още Борисов.