Кандидатка за общинска съветничка в Дупница фигурира с две различни имена в листата на БСП

  • Лидерът на социалистите в града Станислав Павлов: Снежана Огнянова Маджарова е регистрирана в ОИК като Сюлбие Османова Маджарова, по името в личната й карта

 

Кандидатка за общинска съветничка в Дупница фигурира с две различни имена в листата на номиниращата я партия и нейния официален предизборен плакат. Сюлбие Османова Маджарова е регистрирана от Общинската избирателна комисия (ОИК)-Дупница под №132 в листата с кандидати за общински съветници от БСП. Списъкът, който е качен на сайта на ОИК, не съдържа друга информация освен името. То обаче не фигурира в плаката, билбордовете, медийните публикации и социалните мрежи, служещи за популяризиране на участниците в предизборната надпревара. На официалната страница на БСП-Дупница във фейсбук под номер 132 е записана Снежана Огнянова Маджарова. Кандидатката там има и снимка, и кратка биография. Представянето гласи: „Родена в град Гоце Делчев. Завършила средно образование в село Гърмен, община Гоце Делчев. Работила в сферата на здравеопазването и търговията. Ползва руски и английски език. На 43 години, семейна с три деца”. С №132 Снежана Маджарова е в списъка с кандидат-съветници и на билборда на шатрата на БСП.

За Снежана ли ще гласуват дупничани, или за Сюлбие? Въпросът засега остава. Реално според документите и оповестените данни в рекламните материали става въпрос за две напълно различни лица. Във връзка с казуса разговаряхме с председателя на ОИК Мария Чомакова. „Не знаех за разминаването, но след като искахте информация от мен, проверих нещата – що се отнася до данните в ОИК. При нас всичко е изрядно. Сюлбие Османова Маджарова е регистрирана като кандидат за общински съветник в листата на БСП по имената в личната карта. Ще извършим проверка в ГРАО за идентификация. Ще направим официално запитване дали Сюлбие Османова Маджарова и Снежана Огнянова Маджарова са едно и също лице. Ще проверим и защо се е получило различното изписване във флаерите и билбордовете”, допълни Чомакова.

За коментар потърсихме председателя на структурата на БСП в Дупница Станислав Павлов, който е участвал в подреждането на листата и също е кандидат за общински съветник. „Снежана Огнянова Маджарова и Сюлбие Османова Маджарова е едно и също лице. Тя е представила при нас удостоверение за идентичност на лице с различни имена, което не е необходимо да  внасяме в ОИК. Ние сме я регистрирали в ОИК по лична карта. Впоследствие сме изписали името Снежана, защото тя поиска така. Тя живее в Дупница от 30 г. и всички я знаят с името Снежана. По акт за раждане обаче е с 2 имена. Актът й за раждане е от община Гърмен, с. Дебрен, област Благоевград, и в него е с имената Сюлбие и Снежана”, обясни Станислав Павлов. Общинският лидер на БСП в Дупница каза, че не е предполагал, че различията в случая ще създадат проблем.