Toyota представи новия Yaris

Корпорацията Toyota представи новото поколение на хечбека Yaris. Премиерата на модела пред публика ще се състои на автосалона в Токио в края на октомври, а продажбите ще стартират през февруари догодина.

Новият Yaris е първият модел на японската марка, построен на платформата TNGA. Благодарение на нейното използване е постигнато по-малко тегло, но в същото време конструкцията е по-здрава, а центърът на тежестта е разположен по-ниско.

Дизайнът на модела е в стила “B-Dash!”, чиято цел е автомобилът да изглежда така, сякаш всеки момент ще излети. Новата Toyota Yaris ще се предлага в 12 цветови решения, като те включват и новите Ice Pink Metallic и Coral Crystal Shine. Клиентите ще могат да избират и между 6 двуцветни комбинации на каросерия и покрив.

Просторният интериор създава комфортна атмосфера, даваща възможност на шофьора, да се съсредоточи върху управлението. Приборният панел изглежда доста широк, като заедно с малкия волан прави салона още по-просторен и по-спортен.

Гамата двигатели включва нов редови 3-цилиндров двигател с обем 1,5 литра Dynamic Force Engine, който се съчетава с вариатор Direct Shift-CVT. Този двигател може да се комбинира и с 6-степенна механична скоростна кутия. Ще се предлага и доработен ариант на досегашния 1,0-литровия мотор, като и той се съчетава само с вариатор. На по-късен етап трябва да излезе и хибридна версия с агрегат от ново поколение.

 

Новият Yaris за първи път получава система E-Four (електрическа система за задвижване на четиите колела). В оборудването на модела се предлага системата за автоматично паркиране Advanced Park, а също така пакет Toyota Safety Sense и Display Audio, в която може да се включи мобилно устройство./topgear.bg