Виктория Венкова и Иван Симеонов от Кюстендил спечелиха световна титла по шотокан карате в Карлови Вари

Иван, Виктория и Иван Симеонов
  • Със счупени пръсти Иван Иванов стана вицесветовен шампион, малшанс за Никола Симеонов

 

Карлови Вари, Чехия, бе домакин на 27-ото Световно първенство по шотокан карате. От карате клуб “Шампион” (Кюстендил) в националния отбор бяха включени 4-ма състезатели, които се представиха страхотно на татамито.

Иван Иванов стана вицесветовен шампион в категория -63 кг при 16-17 г. Той изигра 5 срещи и показа класа във всяка една от тях.

“Иван отиде на световното със счупени пръсти на ръката, но въпреки всички трудности показа, че всичко е възможно, стига човек да има желание и сърце на шампион, каквото той определено има. Много силна година за Иван – да припомня, че той стана и вицеевропейски шампион през месец април. Сега му предстои възстановяване, след което отново ще поднови тренировки”, каза треньорът Веселин Димитров.

С купата и родния трибагреник на най-високия връх

Виктория Венкова и Иван Симеонов взеха световната титла в отборното кумите микс след доста оспорвани срещи. И двамата печелеха своите мачове и бяха в основата на отбора при 14-15-годишните да стъпят на най-високото място на стълбичката за награждаване, развявайки родния трибагреник.

“Никола Симеонов игра добре, но малко не му достигна до медалите. Много се гордея с моите състезатели и техните успехи. За пореден път доказаха своите качества и талант, прославяйки нашия град Кюстендил и България”, каза още Веселин Димитров.