Състезателите на КИБИ „Спартак” от Сандански завоюваха 4 медала от 27-ото SKDUN Световно първенство по шотокан карате-до

  • С най-голям успех от санданските състезатели отново се отличи Атина Трендафилова

 

Таланти от Сандански постигнаха огромен успех на 27-ото SKDUN Световно първенство по шотокан карате-до и 12-а Световна кохай купа, което се проведе от 11 до 13октомври 2019 г. в гр. Карлови Вари, Р. Чехия. На състезанието дойдоха над 2000 участници от 5 континента. Българският национален отбор се класира на 1-во място в класацията по медали в Кохай купата и на 2-ро в Световното първенство по шотокан карате-до. В рамките на разширения състав на националния ни отбор принос донесоха и петте състезатели на Клуба за източни бойни изкуства „Спартак”, гр. Сандански – Захара Сиракова и Слави Сираков в 12-ата SKDUN Кохай купа, и Лидия Златкова, Димитър Стоянов и Атина Трендафилова в 27-ото SKDUN Световно първенство.
В съдийския състав на световното първенство се изявиха и реферите от гр. Сандански – Костадин Чепандов – 3-ти дан, треньор на санданските каратеки, и Георги Чепандов – 2-ри дан шотокан карате-до, които участваха и в специализирания съдийски семинар от 6 до 10 октомври 2019 г. под ръководството на Председателя на съдийската комисия на SKDUN – Колин Пат – 8-и дан.
Състезанието бе изключително напрегнато поради големия брой участници и високото ниво на спортната им подготовка. С най-голям успех от санданските състезатели отново се отличи Атина  Трендафилова, която при младежите завоюва вицесветовната титла в спортна дисциплина кумите иппон шобу +57 кг., спечели бронзов медал в новата спортна дисциплина кумите санбон шобу open и с отбора на девойките в спортна дисциплина кумите отборно open се класира на 3-то място.
Димитър Стоянов остана на крачка от бронзовия медал в спортна дисциплина кумите иппон шобу +73 кг, като се класира на четвърто място.
Дебютантката на световното първенство Лидия Златкова със своите 32 кг трябваше да се бори с по-високите и по-тежки от нея състезателки в спортната дисциплина кумите иппон шобу -50 кг, при мини кадетите, като показа воля и характер.
В 12-ата SKDUN Световна кохай купа най-добре от санданските състезатели се справи Захара Сиракова, като в дисциплината кумите джу иппон open спечели бронзовия медал във възрастовата група на мини кадетите.
Слави Сираков при деца старша беляза значителен напредък и вече започва да представлява заплаха за състезателите от своята възрастова група. Треньорът Костадин Чепандов остана доволен от представянето на своите възпитаници и подчерта, че всеки един от състезателите има да подобрява отделни аспекти от играта си.