Пет нови мача ще се изиграят в събота по терените на община Петрич

Пет нови мача ще се изиграят за първенството на областна група „Струма-2” в събота от 16 часа.
В Генерал Тодоров местният „Локомотив” приема отбора на „Беласица-08”. В изминалия мач отборът на домакините при резултат 0:3 напусна терена и главният съдия прекрати срещата, защото останаха с непълен състав. Капитанът на „Беласица-08” Кирил Стамчев сподели, че ако учещите се участници в отбора се съберат за мача, със сигурност ще победят като гости отбора на „Локомотив” в Генерал Тодоров.
Съседското дерби „Ураган” – „Вихър” (Кавракирово) ще се играе в Михнево. Винаги между двата отбора е имало заряд и се очаква в събота да дойдат зрители от съседните села. Наставникът на „Ураган” Димитър Новков сподели, че очаква спечелване на този двубой.
Петричкият „Стрела” ще приеме „Калабак” (Самуилово) на стадиона в Кърналово. Отборът на домакините досега е със спечелени само три точки и ще търси начин за увеличаване на актива си. В изминалия кръг футболистите на „Калабак” (Самуилово) почиваха заради проведения международен турнир за деца и двата приятелски мача между националния фенклуб на „Левски” и ФК „Калабак” и ветераните на „Левски” и местния тим. Гостите са четвърти във временното класиране и далеч по-класен тим, което им дава основание да се надяват да спечелят двубоя и да атакуват за в бъдеще челото на таблицата.
”Светкавица” и „Струма” (Марикостиново) ще се срещнат в Митиново. Наставникът на гостите Атанас Терзиев сподели, че до последно под въпрос заради неизлекувани травми ще бъдат Марин Георгиев-Мерата и Венцислав Митрев, а Ивайло Хаджигаев-Куман е ангажиран с детския отбор на ДФК „Мечетата”. „Не се притесняваме от нищо. Имаме достатъчно равностойни футболисти. Отборът на „Светкавица” не може да ни изненада с нищо. При реално съдийство и раздаване на терена ще спечелим трите точки, за да докажем, че ненапразно сме на върха на таблицата”.

Мачът „Огражден-1955” и „Подгорец” (Коларово) ще се играе в Първомай. В отбора на домакините няма да бъде на разположение на наставника си Кирил Атанасов контузеният по време на мача в Кулата Йордан Папудов. „Да се надяваме, че няма да ни преследва каръкът пред противниковата врата и да започнем да реализираме положенията си. Очакват се пълни трибуни, защото това е дерби мач на кръга. Дано Областният съвет на БФС назначи съдийска тройка извън Петричко-Санданския район. Уверен съм, че ще спечелим този дерби мач”, заяви Кирил Атанасов. В отбора на гостите под въпрос е участието на капитана на отбора и стълба в защитата Илиян Златков. В изминалия кръг той издържа на терена само едно полувреме заради стара травма.