16 футболни отбора ще „кръстосват шпаги” по стадионите на Югозапада

Отборът на „Беласица” приема „Марек” в Петрич.

Осем интересни мача ще се играят по стадионите на Югозападна България в събота от 16 часа. В Петрич ще се изиграе най-интересното дерби в групата между „Беласица” и „Марек”. В петричкия тим всички са налице и се очаква нападателите да подобрят мерника си и да спечелят този двубой, за да подобрят класирането си.
В Кюстендил ще гостува отборът на „Сливнишки герой” от Сливница. В отбора на гостите няма да вземат участие наказаните Любомир Деспотов и Ничо Ничов и контузените Виктор Георгиев и Йордан Попов. Старши треньорът Петър Малинов сподели, че им предстои тежък мач срещу един много добър отбор през това първенство, но въпреки това се надявам на добър завършек.
В Панагюрище ще се срещнат местният „Оборище” и „Ботев” (Ихтиман). Централният нападател на домакините Васил Тачев по категоричен начин заяви, че ще спечелят този мач с убедителна разлика и най-малко с един гол от негова страна.
”Септември” (Симитли) ще домакинства на „Рилски спортист” (Самоков). Домакините ще излязат на терена без наказания Здравко Карадачки и оперирания Борислав Вакадинов. „Все пак ние сме домакини и се надявам, ако продължим да играем със същия заряд и успех, както бе в изминалите срещи, да прибавим три нови точки към актива си”, сподели Спас Стоименов.
В Ботевград ще се срещнат отборите на местния „Балкан” и „Банско”. Иван Редовски от треньорския щаб на домакините сподели, че отборът им е много уморен от участието в европейското първенство за железничари във Франция.” Контузени са Николай Христозов, Петър Василев, Ивайло Цветанов, Здравко Атанасов, Кристиян Ковачев и Емил Колев. Просто не виждам как ще го изиграем този мач. Ще включа най-малко 4-ма юноши в основния състав. Нека победи по-добрият на терена”, заяви Редовски.
На терена в село Доброславци местният „Надежда” ще приеме отбора на „Вихрен” (Сандански).
Ръководството и треньорският щаб на санданския клуб приемат загубените точки напоследък като случайни и смятат, че нищо не е загубено за атакуване на челото. През седмицата наставникът Здравко Лазаров готви отбора на „Вихрен” на терена в село Лебница. Уверени са, че ще спечелят мача, защото са далеч по-класният отбор от този на „Надежда”.
”Спортист” (Своге) ще домакинства на „Чавдар” (Етрополе). Старши треньорът на гостите Краси Стоев е доволен, че всички футболисти са на негово разположение. „Отборът на гостите привлече доста опитни футболисти, но според мен май-повече имената им блестят вместо играта на терена. Имам достатъчно информация за играта на домакините. При реално съдийство, каквото е дефицитно напоследък за нас, ще бъдем краен победител”.
”Пирин” и „Перун” (Кресна) ще изиграят опашкарското дерби в събота на терена в град Разлог. В отбора на гостите няма да бъде на разположение на наставника си наказаният Иван Георгиев. Атанас Николов сподели: „Винаги тръгваме за нещо, и този път ще бъде така. В Разлог ще дам шанс на футболистите, които се стараят повече по време на тренировките и са в най-добра моментна форма.”