Еньо Кръстовчев и Илиян Христов изненадващо напуснаха „Марек” преди дербито с „Беласица”

Eньо Кръстовчев (с топката) вече няма да носи екипа на „Марек”.
  • Двама от най-опитните футболисти повече няма да играят на „Бончук”

Еньо Кръстовчев и Илиян Христов вече не са част от „Марек”. Двамата основни футболисти се разделят с дупнишкия клуб по взаимно съгласие. Илиян Христов акостира в Дупница в началото на годината, като за последно беше играл в „Септември” (Симитли). Любимецът на местните фенове Еньо Кръстовчев пък не беше играл футбол близо година, но реши да се завърне в родния „Марек” и да помага на младоците с опита си. Наставникът на тима Цветан Видински лично потвърди пред „Вяра” за изненадващата раздяла с двама от най-опитните на стадион „Бончук”, която идва преди дербито на Югозапада с „Беласица” (Петрич).
„Еньо Кръстовчев и Илиян Христов повече няма да играят за нашия клуб. Не искам да коментирам подробности, разделяме се по взаимно съгласие с тях и ще продължим с наличните футболисти. Знаете, че в нашия състав разчитаме предимно на млади състезатели, а Еньо и Илиян бяха от най-опитните, но трябва да се справим и без тях. Ще ни бъде много тежко в следващия мач срещу „Беласица”, защото ще сме без много основни играчи, а и в Петрич винаги се играе трудно”, коментира пред „Вяра” Цецо Видински.
Той няма да може да изпълнява треньорските си функции на скамейката срещу „комитите”, тъй като е наказан за една среща след изгонването му в мача срещу „Септември” (Симитли) миналия кръг. Наставникът трябваше да плати и глоба в размер на 62.50 лева.
Треньорският щаб на дупничани няма да може да разчита и на наказаните Димитър Чечев и Николай Ганчев. Двамата офанзивни играчи също получиха червени картони в мача срещу тима от Симитли, завършил 1:1 на „Бончук”.
Освен тях двубоя с „Беласица” пропускат и контузените Антонио Арсов, Иван Влахов, Стоил Борисов и Стивън Ангелов. Младокът Николай Орозов пък е на проби в юношите на ЦСКА и също отпада от групата за двубоя в Петрич.