Община Благоевград подписа меморандум за Индустриална зона

Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на Индустриална зона, съобщиха от пресцентъра на общината. Меморандумът за изграждане на модерен бизнес парк в областния център е подписан между изпълнителния директор на Национална компания “Индустриални зони” Антоанета Барес и временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград Иво Николов. С това се дава началото по практическата реализация на мащабния проект, който се очаква да привлече редица български и чуждестранни инвеститори в Благоевград, посочват от общината. Индустриалната зона ще бъде разположена върху 115 декара общински терен, който се намира в непосредствена близост до главен път Е-79.
Преговорите по този проект са от една година, а община Благоевград е свършила изключително много работа до момента, е посочила Антоанета Барес. Има осигурен пътен възел до терена, подстанция за необходимите мощности, наблизо е пречиствателната станция, остава само да се изгради инфраструктурата на самото място, е заявил изпълнителният директор на “Индустриални зони” ЕАД.
Очаква се местоположението на бъдещата индустриална зона да привлече инвестиции от малкия и среден бизнес, включително и на чуждестранни компании, като целта е да се съсредоточи търсенето на високотехнологични производства и логистики с висока добавена стойност. Ще бъдат търсени инвестиции, които да създадат добре платена и квалифицирана работна ръка за града, е съобщила още Антоанета Барес.
С подписването на Меморандума Националната компания започва да промотира терена край Благоевград пред инвеститорите, които искат да разширят производството си или да го ситуират в нови райони.
Предвижда се в близките година и половина бъдещата Индустриална зона край Благоевград реално да започне да функционира.