Искам всички да останем и да живеем тук, тук да създадем работа за всеки. Но това зависи и от вас, жителите на този град – заедно да изградим красивия Самоков!

О.р. инж.-лейтенант Николай Бойчев Веселинов
  • О.р. инж.-лейтенант Николай Бойчев Веселинов кандидат-кмет на община Самоков

Народна партия Свобода и достойнство
№ 39

Започвам с моя девиз – „Всичко е любов”. Затова защото всички нас, гражданите, ни свързва любовта и обичта към нашия любим и красив, все още екологично запазен град Самоков – нашият прекрасен дом за живеене. Много си обичам града и затова се завърнах отново в Самоков и се кандидатирам за кмет, като искам този прекрасен планински район да бъде единствен рай на България. Да създадем много работа за цялото население на града.

Ако бъда избран за кмет, имам отличен вариант да вкарам два големи холдинга от Турция тук за построяването и развитието на две производствени фабрики, за да има поминък за всеки в града ни.

Ще счупя системата на всички партии – власт на народа! Защото ви обещават само лъжи. Аз няма да ви лъжа и няма да ви предам.

Тъй като не ме познавате достатъчно, искам да ви запозная с моята биография. Казвам се Николай Бойчев Веселинов. Роден съм в Самоков. Завърших средното си образование през 1997 г. в родния си град и веднага кандидатствах във Военния университет „Васил Левски” във Велико Търново. Пет кандидатстудентски изпита издържах успешно и постъпих в университета. Не ми беше лесно. Издържах всички изпити през тези години и завърших Военния университет през 2002 г.

Произведоха ме с връчване на диплома като инж.-лейтенант, специалност „Двигатели с вътрешно горене”, магистър, и веднага ме разпределиха в Карлово, в поделение на 61-ва механизирана Стрямска бригада, в трети батальон, като заместник-командир по техническата част.

Превеждах и подготвях военнослужещите за задграничните линии – Кербала.

След няколко години започнах работа в София, като началник-смяна към СОТ 161.

Семеен съм, имам две дъщери. Голямата завършва с пълен отличен и голямото желание да кандидатства хуманна медицина. Сега е в чужбина.

В целия град и околностите познавате моите родители – прекрасни граждани на Самоков, изключително трудолюбиви. Баща ми Бойчо Радев Веселинов почина преди 19 години. Той беше един от най-добрите шофьори, работил в Самоков, Елин Пелин и бившия Съветски съюз (Република Коми). Радостта и гордостта му бяха за кратко. Само успя да присъства на връчването на дипломата на моята сестра като доктор. Пет месеца преди моето производство почина. Не успя да се радва на моето производство като офицер.

Майка ми Теменужка Веселинова завършва радиоприемни и предавателни уредби, постъпва на стаж след завършването си в Радиозавода (сега фирма „Самел-90”) и там в продължение на 30 години работи като ОТК към цех 020 – на крайната проверка на военните изделия по онова време. В момента се занимава със строително-ремонтни дейности, където и аз й помагам.

Имам две сестри. По-голямата – Олга, работеше в нашата самоковска болница, в Нервно отделение. Тя спечели конкурс като най-добра медицинска сестра в Република България. Получи много награди – парични и предметни, и реши да кандидатства медицина и да стане доктор. Завърши след 6-годишно следване медицина с отличен и започна работа като лекар в Медицинска академия-София. Заради ниското заплащане се прехвърли към БАН и пак поради слабото заплащане реши да напусне страната. Кандидатства за работа зад граница. Имаше предложения от Швейцария, САЩ и Германия. Избра Германия. И сега, вече 24 години, работи и живее в Германия и е много добър лекар. Отлични са отзивите за нея. Има две научни публикации в Англия.

По-малката ми сестра – Бойка, работи и живее в Истанбул вече 28 години. Омъжена е. Имат със съпруга си собствен бизнес. Тя владее пет езика – говоримо и писмено. Работи като преводач в голям холдинг.

Основното ми послание като кандидат-кмет е насочено предимно към младото поколение – да създадем отлични условия за развитие на младите в града и да ги задържим тук, в Самоков, където са необходими.

Стига празни обещания! Аз искам всички да останем и да живеем тук, тук да създадем работа за всеки. Но това зависи и от вас, жителите на този град – заедно да изградим красивия Самоков. Затова гласувайте за моята партия „Свобода и достойнство”, за кмет в бюлетината с № 39!

Успех!

Няма да ви предам!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!