Турският президент заяви, че ще “разбие главите” на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа

Турският президент Ердоган заяви, че ще “разбие главите” на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа, предаде „Ройтерс”.
Срокът изтича във вторник през нощта. Ако дадените на Туриця обещания не бъдат изпълнени, няма да чакаме като преди. Ще продължим операцията и ще продължим да унищожаваме терористите”, каза президентът в изказване в град Кайсери, предаде телевизия Ен Ти Ви.
Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар също заяви днес, че турските войски в Северна Сирия са готови да продължат офанзивата си, ако споразумението с Вашингтон за прекратяване на конфликта, докато не се изтеглят, не е изцяло изпълнено, предаде „Ройтерс”.
Турция и Вашингтон се договориха в четвъртък Анкара да спре офанзивата си за 120 часа, докато сирийските милиции Сили за защита на народа се оттеглят от “зоната за сигурност” в Североизточна Сирия.
В събота крехкото примирие се удържаше по сирийската граница. Ние спряхме операцията за пет дни. За това време террористите ще се изтеглят от “зоната за сигурност”, техните оръжия ще бъдат събрани и позиции унищожени. Ако това не се случи, ще продължим операцията, заяви Акар./БТА