Лидерска среща под ръководството на Пендаровски

Лидерска среща ще се състои днес от 17,00 часа във “Вила Водно” под ръководството на президента на Северна Македония Стево Пендаровски. На нея ще присъстват председателите на най-големите парламентарни политически партии както от правителството, така и от опозицията.

Премиерът и председател на СДСМ Зоран Заев, председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Микоски, председателят на ДСИ Али Ахмети, лидерът на Алианса за албанците Зиадин Села, лидерът на алтернативата Африм Гаши и председателят на движението БЕСА Билал Касами са поканени на срещата при президента.

В събота премиерът Зоран Заев заяви, че на Пендаровски ще предложи провеждане на предсрочни избори.

Християн Микоски изрази мнение, че очаква споразумение за избори, ако Заев не промени мнението си. А за лидера на Демократичния съюз на интеграцията Али Ахмети изборите са най-доброто решение, след като Северна Македония не успя да получи дата за началото на преговорите с ЕС.

За албанците добрата новина е, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Политическата партия Алтернатива, след отрицателно решение за преговорите за членство в ЕС с Европейския съюз, поиска възможно най-скоро да бъдат обявени предсрочни избори, което според лидера Африм Гаши ще потвърди отношението на гражданите към желаните от тях представители. /БГНЕС