„Германея” победи „Славия” в голово шоу

Момент от мача между сапаревобанци и яхинци
  • Емил Стоянов от сапаревобанци избухна с хеттрик за 6:2 срещу тима от Яхиново

    „Германея” (Сапарева баня) победи с 6:2 „Славия” (Яхиново) в изключително атрактивен мач от 8-ия кръг на „А” областна група „Рила”. Гостите поведоха в рамките на десетина минути преди края на първата част, като точен за яхинци беше Боби Борисов, реализирал попаденията си в 30-ата и 40-ата минута.
    Двата гола пасив обаче не смутиха сапаревобанци, които веднага отговориха. В 43-тата минута Васил Стоянов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „Славия” при разбъркване след ъглов удар и намали на 1:2.
    През втората част „Германея” излезе много по-мотивиран и на перфектния терен в Сапарева баня сътвори голям обрат. Емил Стоянов реализира изравнителното попадение в 50-ата минута, а пет по-късно Антоан Еленков вкара красив гол за 3:2 след шут от 30-ина метра.
    Минутата бе 60-а, когато Асен Кавдански проби по левия фланг и изведе Марио Златанов по чудесен начин, който хладнокръвно опъна мрежата на тима от Яхиново за 4:2.
    В последните десет минути на срещата Емил Стоянов отново показа големия потенциал, с който разполага, и заби още две попадения и оформи своя хеттрик за крайното 6:2.