Класически успех за ФК “Кюстендил” срещу “героите” на стадион “Осогово”

Поредна победа постигна ФК “Кюстендил” в Трета югозападна лига. В мач от 12-ия кръг играчите на Николай Николов се наложиха с категоричното 3:0 над “Сливнишки герой” (Сливница), с което зарадваха повече от 500 зрители, дошли на стадион “Осогово”.

Домакините изиграха силно първо полувреме, в което предрешиха изхода на срещата. Още в 15-ата минута ФК “Кюстендил” излезе напред в резултата, след като Кирил Вълов завърши точно триходова комбинация, започната от Александър Александров. Централният нападател подаде на Виктор Анастасов, който проби по лявото крило, след което центрира прецизно топката към Вълов, който вкара за 1:0. Отново бързоногият Вълов бе в голяма степен в основата на второто попадение на домакините, след като спечели дузпа в 26-ата мин. Зад топката застана Александър Александров-Аци, който бе точен за 2:0. Така с 2 гола аванс кюстендилци се оттеглиха на почивката. През вторите 45 минути и Александров се отчете с асистенция, след като намери изигралия много силен мач Виктор Анастасов, а той от своя страна направи резултата класически в 75-ата минута. До края на срещата резултатът не се промени и ФК “Кюстендил” се поздрави с успех с 3:0 и получи заслужените адмирации на феновете.

С осмата си победа отборът запази второто място в класирането с актив от 25 точки. Лидер остава “Миньор” (Перник), който в този кръг почиваше. Именно на “чуковете” гостува ФК “Кюстендил” в 13-ия кръг. Двубоят е на 2 ноември, събота, от 14 часа.