Софтболистките на Дупница постигнаха исторически требъл

Софтболистките на „Ейнджълс” показват с пръсти колко шампионски титли завоюваха този сезон.
  • Възпитаничките на Николай Пилев спечелиха и Купата на България след 8:7 над столичния „Академик”

„Ейнджълс” записа името си със златни букви в историята на дупнишкия спорт и българския софтбол. Момичетата от Дупница завоюваха и Купата на България след успех с 8:7 над „Академик” в София, навръх празника на града – 19 октомври. Само преди седмица възпитаничките на наставника Николай Пилев станаха шампиони на България, детронирайки от трона отново същия съперник, който беше миналогодишният първенец. Дупничанки спечелиха с 3:2 победи драматичната финална серия за първенство и ликуваха със златото.

Момичетата и наставникът им Николай Пилев отпразнуваха историческия требъл с купон в дупнишки ресторант.

Във финала за Купата на България те вече водеха с 1:0 победи и трябваше да постигнат още един успех, за да спечелят и това отличие. Дупнишкият клуб спечели с 8:7 насред София и доказа, че в момента категорично е най-силният отбор у нас.
„Както всеки един мач срещу този съперник, всичко вървеше точка за точка. При 2:2 нашият кетчър Филипина Овнарска направи поредния си хоумрън и резултатът стана 5:2. В последния седми ининг ни изравниха за 7:7. В последното нападение успяхме да направим една победна точка и така спечелихме и купата. Тази година всичко ни се получи и няма как да не сме доволни. Хубавото е, че големите ни усилия и борбата до последно, които показвахме във всеки мач, се отплатиха. Надявам се да сме изградили самочувствие, с което догодина да играем още по-добре. Тази титла дойде точно навръх празника на Дупница, което прави успеха ни още по-сладък и значим”, коментира пред „Вяра” треньорът Николай Пилев.

Специалната торта за шампионките

Така след спечелването на тазгодишното издание на Евролигата и шампионската титла на България „Ейнджълс” постигна исторически требъл. Момичетата от Дупница спечелиха всичко, което можеше да се завоюва, грабвайки златните медали във всяка една надпревара, в която участват.
След успеха „ангелите” отпразнуваха феноменалното си постижение в дупнишки ресторант. Сега на тях им предстои месец и половина почивка, като през декември започват подготовка на закрито, която ще продължи до месец март догодина. През април пък започват първите срещи от новия сезон в Евролигата. От ръководството на „Ейндъжлс” имат време до 17 ноември да решат дали Дупница да е домакин на европейски турнир през следващата година.