Пожарната провери до момента 40 секционни избирателни комисии в Кюстендилско

Във връзка с организацията на изборите за кметове и общински съветници на 27 октомври в Областна администрация-Кюстендил се проведе среща с представители на институции и всички общински администрации. Няма проблем при организацията за протичането на изборите в Кюстендилска област, обяви областният управител Виктор Янев.

„Целта на срещата бе да разберем докъде са стигнали по отношение на организацията общинските администрации, защото с Министерството на вътрешните работи сме в непрекъснато съдействие и обмен на информация. За наша радост представителите на общините казаха, че имат пълна готовност и към момента няма проблеми“, обясни областният управител на Кюстендил.

Янев посочи още, че от страна на „Пожарна безопасност и защита на населението” до момента са проверени 40 секционни избирателни комисии. До края на другата седмица ще бъдат проверени абсолютно всички. „Министерството на вътрешните работи е ангажирано да се опазват самите секции и мисля, че засега проблеми няма”, каза областният управител Янев.