Полицията още издирва родителите на изоставеното бебе в Петрич

  • Предполага се, че момиченцето е родено в домашни условия

  • Настанено е в относително добро състояние в болницата в Сандански

И в неделя продължи издирването на родителите, които изоставиха бебето си пред лекарски кабинет в Петрич. В петък следобед момиченце на около 2 месеца беше оставено на пейка в коридор пред педиатричен кабинет в болницата. Никой от здравното заведение не е видял кой оставя пеленачето в коридора. То е било съвсем спокойно, не е плакало, най-вероятно е било скоро нахранено.
Бебето е настанено в болницата в Сандански и е в относително добро състояние. Трябва да му бъде направено антибиотично лечение, каквато е практиката в подобни случаи. Според източник на „Вяра” лекуващ лекар на бебето е д-р Оля Малчева. Извинихме й се, че я безпокоим в неделя следобед, но тя категорично отказа да ни даде каквато и да било информация за състоянието на бебето с думите: „Трябва да се съобразявате по кое време в неделя търсите хората”.

По информация на NOVA пъпната връв на бебето не е била срязана професионално, поради което засега се правят изводи, че то е било родено в домашни условия
„Излизам и поглеждам пейката пред кабинета, едно детенце оставено и завито с одеялце, но ръчичките му бяха отвън и то гледкаше, и аз като разбрах, че няма кой да го вземе, седнах до него и чакам и само викам дано не се разплачеш, че няма какво да ти дам. Има остатък голям от пъпчето, а когато се раждат при нас в болницата, ние го прещипваме с щипка, а то е останало голямо така, доста сантиметри от пъпния остатък, за което се смята, че това дете не е родено в нашето родилно отделение”, обясни медицинската сестра Славка Трайкова, която е открила бебенцето.
За случая е уведомена Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.