ЧЕЗ ОТНОВО ТЪРСИ НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ 12-и КЛАС НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за осма поредна година

 

За осма поредна година ЧЕЗ ще предостави стипендии на талантливи ученици от 12-и клас на професионалните технически гимназии в Западна България. Състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2019-2020 година на Министерството на образованието и науката.

В конкурса могат да участват гимназисти от електротехнически специалности в последен курс на обучение. Регистрацията се осъществява до 30 ноември на сайта www.stipendiant.com, където може да се намери и повече информация за регламента на състезанието и периодите за провеждане на отделните кръгове. По традиция конкурсът стартира през декември, а финалът му ще бъде през март догодина, когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на шестимата носители на стипендии на ЧЕЗ за 2020 г. От две години стипендии вече могат да получат и студенти от техническите висши училища в Западна България.

Досега в състезанието са участвали над 850 ученици, от които 51 са получили стипендии от ЧЕЗ, а 17 стипендианти са намерили своя кариерен път в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

Пресцентър „ЧЕЗ България“ ЕАД