Добри Радев от Дупница излиза срещу молдовец в първия си мач на Световното първенство по кикбокс

Доброслав Радев (в средата) заедно с други български бойци по време на официалното представяне в Босна и Херцеговина
  • Боецът на СК „Патриот” се цели в спечелването на медал от дебютното му участие при мъжете

Дупничанинът Доброслав Радев днес ще запише своя официален дебют в мъжкия кикбокс. Това ще се случи на възможно най-големия форум – Световното първенство, което вече започна в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.
Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година премина успешно кантара, а вчера научи и своя първи съперник в категория 71 килограма, стил „лоу кик”. Това е Дионис Варвароци от Молдова.
„Очакваме Добри да стигне до медалите. Целим се в първото място, но трябва да имаме предвид, че това е негов дебют при мъжете. Голям успех ще бъде, ако той стигне до медал. Това е преходна година и има доста голяма разлика между един мъж на 26-27 години и едно момче на 19 години, каквото е Доброслав. Но за годините си той има доста опит и ще разчита на него, както и на огромните си качества, а не толкова на мъжката сила. Националните треньори са много добър екип, Владо Вълев-Питбула знае и умее да направи тактика, така че сме спокойни от тази гледна точка. Разчитаме и на малко доза късмет и нещата ще се случат. Молдова са корава школа и бойците им не са случайни. Гледах видео на неговия първи съперник и смятам, че Добри ще премине през него”, коментира пред „Вяра” личният треньор и президент на СК „Патриот” Кирил Чакъров.
Българските състезатели заминаха за Босна и Херцеговина още в събота. Те продължават да тренират в чудесно настроение преди важните начални битки, като заниманията не спират дори и при липсата на зала. Треньорите Станислав Бахчеванов, Владимир Вълев-Питбула, Иван Георгиев, Галин Методиев и Калин Мирчев решиха да подготвят своите избраници на територията на местен аквапарк.
Страната ни участва с 14 мъже и жени на шампионата на планетата. В татами стиловете имаме петима представители, а на ринг са общо девет.
България ще има и трима представители на задължителния Съдийски семинар, който ще се проведе непосредствено преди старта на надпреварата. Това са Даниел Въгленов, Камен Славов и Деница Миленкова.