Методи Чимев: Гласувах за нашия град

Методи Чимев
  • Темата „Балотаж” не е на дневен ред, категоричен е досегашният градоначалник на Дупница

 

„Гласувах за нашия град, за това, което заслужаваме ние като граждани не само на Дупница и общината. Градът трябва да отговаря на нашите очаквания като граждани – да бъде по-хубав, по-светъл, нашият град”. Това каза кандидатът за кмет на община Дупница Методи Чимев, който упражни правото си на вот в Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии малко след 11,30 часа днес. Досегашният дупнишки градоначалник бе придружен от съпругата си Клементина и дъщеря им Мина, като преди да влязат в секцията, лично дойде да ги поздрави Крум Милев – един от кандидатите за общински съветник от партията, издигаща Чимев, и зам.-кмет в неговия екип.

Досегашният дупнишки градоначалник със съпругата и дъщеря си

На въпрос на репортер на „Вяра” какво е първото нещо, което ще направи, ако отново получи доверието на дупничани, Методи Чимев отговори: „Първото, което всеки новоизбран кмет прави, е да положи клетва. След като положи клетва, започва да работи. Имайки предвид, че аз излязох преди един месец от кметския кабинет, при мен нещата са ясни – просто продължаваме това, което работехме до момента”.

Попитахме още кандидат-кмета какъв Общински съвет очаква да има Дупница? Отговорът е: „Конфигурацията на Общинския съвет е много важна тема. Дай Боже, казах го и в рамките на предизборната кампания, в Общинския съвет да влязат разумни хора, хора, които да осъзнават, че тази вменена отговорност от техните съграждани предполага да бъдат коректни и адекватни и да милеят за града, не за себе си, не за партии”, бе отговорът на въпроса.

„Мисля, че темата „Балотаж” не е на дневен ред”, заяви Чимев в отговор на въпроса очаква ли балотаж.

Методи Чимев прогнозира още, че избирателната активност ще бъде доволно голяма, аргументирайки се с факта, че местните избори винаги са били с най-високата избирателна активност и това, което вижда пред секциите.

„На хората, които се колебаят, ще кажа да гласуват задължително. Всички ние имаме претенции. Всички ние имаме право като граждани, имаме мнение по дадени теми, но нека да направим първото, което се изисква от нас – да отидем до урните и да си пуснем гласа”, апелира Чимев.

Припомняме, че днес за доверието на съгражданите си се борят  7 дупничани. Кандидатите за общински съветници са 322-ма, при 33 места в местния парламент. В 6 от селата в община Дупница ще има и избор на кмет на населено място. Това са Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново, като жителите им гласуват с три отделни бюлетини. Тъй като в останалите 10 села броят на жителите е под 350 души, там ще бъдат назначени кметски наместници. Избирателите са над 40 000.

Юлияна КОЛЧАКОВА