Треньорът на хокейния клуб „Беласица” в Петрич Васил Ангелов: Тази година си поставяме високи цели, включително и републиканска титла

Иван Шиков и Светослав Кипърлиев помагат доброволно

 

Усилено протичат тренировките на възрастовите групи на общински хандбален клуб „Беласица” в зала „Арена Петрич” под ръководството на треньорите Васил Ангелов, Красимир Мелков и Кирил Кипърлев. Иван Шиков и Светослав Кипърлиев помагат доброволно. Легендата на петричкия хандбал като състезател и треньор Огнян Танков присъства на тренировките и дава ценни съвети при необходимост на треньорския щаб.
„За първи път ще участва за първенство новоизградената възрастова група до 12-годишна възраст – момичета и момчета, до 5-и клас. В другата възрастова група до 14-годишна възраст – момчета – 6-и и 7-и клас – ще гоним нещо голямо, защо не и републиканска титла. Във възрастова група 16 години момчета – 8-и и 9-и клас – не очаквам нещо особено, защото техните колеги от другите отбори са с 1 година по-големи. Оптимист съм и независимо от това не се отказваме да гоним престижно класиране. С нетърпение очаквам програмата за участие в различните възрастови групи за първенството на зона „Витоша” – София. Ако общината продължава да ни помага, както е сега, също и спонсорите, съм оптимист, че ще зарадваме любителите на хандбала в града”, заяви Васил Ангелов.

Има натиск от Българската федерация по хандбал от есента на 2020 година да се изгради мъжки отбор, който да участва в първенството на първо време в „Б” хандбална група. Всичко това стана, след като хора от федерацията останаха впечатлени от играта на възрастовата група до 16 години по време на участието им в турнира „Атанас Карабельов” в град Гоце Делчев през изминалата седмица.