Над 200 състезатели идват в Петрич за международния турнир по борба „Серафим Бързаков”

Над 200 състезатели ще вземат участие в 9-ото издание на международния турнир по борба свободен стил за деца, момчета и кадетки „Серафим Бързаков”. Той ще се проведе в Петрич на 8 и 9 ноември.
„Очаква се да вземат участие състезатели от осем страни – Гърция, Северна Македония, Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Испания и България. Покани са отправени до Цено Ценов – член на Бюрото на международната федерация по борба, Христо Маринов – президент на БФ по борба, Александър Томов – петкратен световен, петкратен европейски и двукратен вицеолимпийски шампион, олимпийските шампиони Армен Назярян и Георги Мърков, световните шампиони Живко Вангелов и Иво Ангелов, бронзовите олимпийски медалисти Кирил Терзиев и Елица Янкова, Евелина Николова – бронзова от СП и вицеевропейска медалистка.
Спонсори на турнира ще бъдат община Петрич, фирма и Серафим Бързаков. На 8 ноември всички състезатели ще преминат на задължителен кантар. На 9 ноември са откриването на турнира и схватките. Награждаването на призьорите ще стане в края на същия ден”, сподели патронът на турнира Серафим Бързаков.