Кюстендилката, която задигна такси, влиза за тримесечно лечение в клиниката по психиатрия, била и бременна

  • Искането за настаняване и принудително лечение за 30-годишната жена е на РП-Кюстендил след сигнал от баба й

 

 

Задължително стационарно лечение за срок от 3 месеца в Клиниката по психиатрия на УМБАЛ „Александровска“ за 30-годишната И.К. постанови с решение днес Районен съд-Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова.

Освидетелстваното лице открадна през седмицата таксиметров автомобил от Кюстендил и бе задържано от органите на МВР при влизане в Благоевград.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил, като обжалването му не спира изпълнението му.

Доколкото към момента на постановяване на решението лицето по принудително действие е настанено по спешност в Психиатричното отделение в Благоевград и постановеното решение следва да се изпълни веднага, то съдът изпраща препис от решението на завеждащ отделението за сведение и изпълнение.

Искането за настаняване и принудително лечение е на Районна прокуратура-Кюстендил след сигнал от бабата на И.К. Производството бе по реда на чл. 155 от Закона за здравето.

Съдът прие съдебно-психиатричната експертиза за лицето, от която става ясно, че тя е с регистрирана бременност и обострено психиатрично заболяване, което налага настаняването й по спешност в специализирано здравно заведение, в което да могат да се наблюдават както психиатричното заболяване, така и бременността й.

Вещето лице по делото, д-р Милева от Психиатричното отделение на болницата в Кюстендил, заяви пред съда, че И.К. има поведение и състояние, което представлява риск както за нея, така и за околните.