Убедителна победа в община Невестино спечели Димитър Стаменков с 66,30%, кандидатът на ГЕРБ Димитър Бальовски има 33,33%

Димитър Стаменков

Кандидатът на БСП Юлия Испиридонова пак ще управлява във Ваксево

 

 

Убедителна победа в кметската битка за община Невестино спечели Димитър Стаменков. 66-годишният бивш офицер от някогашните Строителни войски е на този пост от 2003 г. след частичните избори в Невестино и за него това ще е пети кметски мандат. Издигнатият от Инициативен комитет Стаменков събра доверието на 66,30%, или общо на 760 от гласувалите. На второ място остана кандидатът от ГЕРБ Димитър Бальовски, като за него са гласували 394-ма души, или 33,33%. Двамата бяха и единствените кандидати за кметския стол на община Невестино.

На 28 от жителите на Невестино нито един от двамата не им бе допаднал и те се възползваха да отбележат квадрата с надпис „не подкрепям нито един кандидат”.

Избирателната активност в община Невестино достигна 68,40% през изборния ден. 1248 души от имащите 1811 право на глас са пуснали своя вот.

Юлия Испиридонова от БСП пък е новият стар кмет на село Ваксево, община Невестино. Тя е получила 77,92%, докато нейната опонентка Марянка Миланова от ГЕРБ е спечелила 18,33%.

Това съобщи председателят на ОИК-Невестино Десислава Златкова. От 23 села в община Невестино единствено се гласува за кмет в село Ваксево, където жителите са близо 500.