Ударно начало на новия сезон за мъжете на „Марек-Дигеста”

Дупнишките тенисисти започнаха новия шампионат по перфектен начин.
  • Дупнишките тенисисти спечелиха всичките си 4 срещи във Варна

Мъжкият отбор на СКТМ „Марек-Дигеста” започна ударно новия сезон във Висшата лига на България. Настоящите шампиони спечелиха всичките си 4 мача на старта на елитното първенство. Първият кръг се проведе в морската ни столица Варна, като дупничани отвяха конкуренцията по безапелационен начин.
Петьо Кръстев, Радослав Котев, Христо Христев, Божин Ангелов и Константин Парапанов победиха съставите на „Чоо” (Пловдив), „Роко” (Шумен), „Стоянстрой” (Пловдив) и „Металик” (Перник).
След силния старт на шампионата дупнишкият клуб зае първото място, на което завърши и миналата година, печелейки първата титла в историята на дупнишкия тенис на маса. Веднага след тях се нарежда отборът на „Дунав” (Русе), който има същия актив от успехи.
Тимът от Русе ще дойде в Дупница за втория кръг на първенството, на което местната Спортна зала ще бъде домакин. Турнирът ще се проведе на 23-24 ноември, като ще участват още отборите на „Комфорт” (Варна) и „Боровец” (Горна Оряховица).
„Стартирахме много добре сезона, което е голям успех, защото тази година подмладихме отбора и включихме 3-ма от юношите, които се представиха отлично във Варна. Много добрите условия, които предлага нашата зала и след страхотната организация на предишния турнир, получихме отново домакинство за Висша лига. Дупничани ще могат да се насладят на тенис от много високо ниво”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.