Дупнишките тенисисти започнаха новия шампионат по перфектен начин.
  • Дупнишките тенисисти спечелиха всичките си 4 срещи във Варна

Мъжкият отбор на СКТМ „Марек-Дигеста” започна ударно новия сезон във Висшата лига на България. Настоящите шампиони спечелиха всичките си 4 мача на старта на елитното първенство. Първият кръг се проведе в морската ни столица Варна, като дупничани отвяха конкуренцията по безапелационен начин.
Петьо Кръстев, Радослав Котев, Христо Христев, Божин Ангелов и Константин Парапанов победиха съставите на „Чоо” (Пловдив), „Роко” (Шумен), „Стоянстрой” (Пловдив) и „Металик” (Перник).
След силния старт на шампионата дупнишкият клуб зае първото място, на което завърши и миналата година, печелейки първата титла в историята на дупнишкия тенис на маса. Веднага след тях се нарежда отборът на „Дунав” (Русе), който има същия актив от успехи.
Тимът от Русе ще дойде в Дупница за втория кръг на първенството, на което местната Спортна зала ще бъде домакин. Турнирът ще се проведе на 23-24 ноември, като ще участват още отборите на „Комфорт” (Варна) и „Боровец” (Горна Оряховица).
„Стартирахме много добре сезона, което е голям успех, защото тази година подмладихме отбора и включихме 3-ма от юношите, които се представиха отлично във Варна. Много добрите условия, които предлага нашата зала и след страхотната организация на предишния турнир, получихме отново домакинство за Висша лига. Дупничани ще могат да се насладят на тенис от много високо ниво”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

Please follow and like us: