Инж. Методи Чимев: Ще направя всичко по силите си да запазя Дупница, каквато я обичаме, но се нуждая и от подкрепата ви!

Уважаеми жители на община Дупница,

През цялата кампания запазихме добрия тон, заложихме на градивното говорене и отказахме да използваме нападки – какъвто е и нашият начин на управление – със спокоен тон и много работа; без излишно надговаряне, в името на добруването на гражданите, в името на просперитета и имиджа на Дупница и общината, но най-вече в името на това да запазим обществения живот от крайностите на политизирането, защото, приятели, ние всички ще живеем заедно и утре.

И утре, и в понеделник, и след месец, и след години, и докато ни е отредено от Бог – ще бъдем съграждани, ще бъдем съседи. Ще бъдем семейство. Ще бъдем семейството на Дупница.

Скъпи дупничани, вие виждате, че държа на думата си. Виждате това, което направихме до момента – инфраструктура, която ще се ползва години напред; социални услуги, които подкрепят възрастните, младежите, децата, нуждаещите се.

Виждате подкрепата за спорта – както за професионалните клубове, така и за възможността все повече деца да използват младежкия си устрем в градивни занимания със спорт. Благодаря им, защото все повече от тях стават нашите супер герои, прославящи името на Дупница.

Виждате подкрепата ни за културата и образованието. Виждате, че нашите усилия дадоха по-добри условия и по-спокойна среда за дейците на културата, които ние подкрепяме и насърчаваме. Виждате, че общината 8 г. е плътно до ръководствата на училищата, че детските ни градини имат все по-уютни и уредени бази.

Виждате, че общинската болница е стабилизирана. Заменихме чувството на обреченост със стабилност и заложихме условията тази стабилност да се превърне скоро в развитие – по-добра апаратура и по-добри условия за медиците и пациентите.

Държа на думата си. А това, което залагам за следващите години, не са обещания, а реален план с конкретни стъпки, за които вече сме подготвени и които вече са в ход. Като стъпката за подобряване на ВиК мрежата и инфраструктурата в селата.

Приятели, ние виждаме, а те говорят. Ние работим, а те критикарстват.

Уважаеми жители на община Дупница,

Благодаря ви за подкрепата, която сте ми оказвали до момента.

Не само на изборите, а за всеки ваш ежедневен избор да останем заедно, да работим заедно, да живеем заедно с всичките си различия, но обединени от уважението и градивния диалог.

Винаги съм се водил от уважението към околните, включително към политическите опоненти. Винаги съм избирал мирния път и съм заставал срещу войнстващото налагане и ескалиране на напрежението.

Защото, приятели, аз съм избрал да служа на Дупница и дупничани и винаги отговорно съм работил за запазването на обществото от умишлено натягане на напрежение, от нахлуването на агресията, защото те могат само да рушат общото, да разрушат спокойната и нормална среда, които сме длъжни да запазим за младите и за утрешната Дупница.

Скъпи съграждани, в последните дни сме свидетели на крайно настъпателна и агресивна атака не само срещу мен – като кандидат на политическа партия, не само срещу мен – като досегашен кмет, а на атака срещу демократичните устои, срещу цивилизования тон в политиката и срещу разбирателството и хармонията в обществото.

Приятели, ще направя всичко по силите си да запазим Дупница, каквато я обичаме – спокойна, печелеща и обединена от доброто и разбирателството; устремена към бъдещето, усмихната и мотивирана от все по-големи постижения и все повече постигнати цели.

Приятели, сега имам нужда от подкрепата ви като никога до този момент. Защото, приятели, не трябва да позволим да направят Дупница разделена и озлобена, защото само такава Дупница могат да използват за личните им мераци за домогване до властта.

Дупница не трябва да пада, приятели! Не трябва да пада в черната дупка на доказано лоши управници от миналото.

Не трябва да пада точно сега, когато превърна хода напред в бяг.

Трябва да защитим Дупница, защото я обичаме и сме длъжни пред утрешния ден тя да бъде светла, надграждаща, уважителна, спокойна за тези, които идват след нас.

Аз съм тук, приятели, на първата линия на защитата на Дупница, която и каквато обичаме. Призовавам ви да застанете до мен, за да спрем заедно невижданата от едни тъмни и страшни времена атака, целяща само руини и разделение.

 

С уважение,
Инж. Методи Чимев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!