Крос-купето Renault Arkana идва и в Европа

През 2021 г. компанията Renault ще пусне на европейските пазари купеобразния кросоувър Arkana, който в момента са продава единствено в Русия. Това твърди френското издание DownShift, като се позовава на свой източник.

Според информациите, европейската версия на модела ще се отличава значително от тази, която се произвежда и продава в Русия. Крос-купето ще получи модернизиран салон с променена централна консола, което ще позволи улеснен достъп до мултимедията. Друг ще бъде и селекторът на трансмисията.

За автомобила ще се предлага и “спортна” версия RS Line, която е достъпна за повечето модели на френския производител. Тя се отличава по уникани елементи по екстериора и интериора, както и по оборудването си.

Разлики ще има и в гамата двигатели. В Русия Renault Arkana се предлага с 1,6-литров атмосферен двигател с мощност 114 к.к., а също така и с 1,3-литровия турбомотор, който Renault-Nissan разработи съвместно с Daimler. При Arkana агрегатът развива 150 к.с., като той ще бъде включен в гамата за Европа. Вероятно в нея ще попадне и дизелов двигател, както и хибриден агрегат./topgear.bg