14-годишната певица Добринка Бацанова от Петрич постигна голям успех в Тенерифе

Изпълнителката от Вокална група „Сгушена звездица” в Петрич Добринка Бацанова се завърна с награди от участието си във фестивал в Тенерифе. Тя спечели PREMIO “ARTISTA REVELACION JUNIOR”, както и покани за участие в международните фестивали в Рим, Италия и Лугано, Швейцария. Под ръководството на своя музикален педагог Таня Точева Добринка Бацанова още веднъж затвърди реномето на петричката школа. На финалния кръг на 18-ия телевизионен фестивал Universong – Festival Internacional de la Cancion de las Islas Canarias възпитаничката на ВГ „Сгушена звездица” представи България, като успешно премина предварителната видеоселекция.
„Участвала съм в много конкурси, но този беше изключителен във всяко едно отношение – и музикално, и организационно. Имахме мастерклас по музика и интересна културна програма. Самият фестивален ден беше само един, а конкуренцията –изключително голяма, затова съм толкова щастлива от наградите. Получих много покани за участия в различни държави, което ме прави горда заради България, заради Петрич и моята ръководителка”, сподели Добринка Бацанова.
Във фестивала участие взеха изпълнителки от Италия, Унгария, Литва, Испания, Португалия, Куба, Чехия, Полша, България, Турция, Аржентина, Германия.
Особено щастлива беше бабата на изпълнителката – Добринка Бацанова. „Гордея се с внучката си, която носи моето лично и фамилно име. Тя започна да пее от 6-годишна възраст под ръководството на известната музикална педагожка и изпълнителка Таня Точева. Таня е изключително кадърен човек, с много висока оценка от любителите на музиката в Петрич. Моята внучка е скромна, възпитана, трудолюбива и талантлива.
Талантът е Божи дар, който не се купува, а е даденост, която трябва да се доразвива. Уверена съм, че ако продължи да се труди както досега, ще има нови, по-големи успехи. Най-големите й отличия според мен са от участието й в Санкт Петербург, Русия, Чехия, Малта и на различни места в България”. „За нас е чест и гордост такова талантливо момиче да бъде наша ученичка”, заяви директорът на ПГИТ “Проф. д-р Асен Златаров“ инж. Светла Данаилова. „Подкрепяме я и сме сигурни, че талантът на Доби ще покорява още много музикални върхове“, допълни Данаилова.