Хората с увреждания в Долна баня откриха сезона на седенките

Сдружението на хората с увреждания „Венетица” в Долна баня с председател инж. Светла Стоименова откриха сезона на есенно-зимните сбирки на дневната седянка.

В празничния ден гости им бяха новият стар кмет Владимир Джамбазов, новоизбраните общински съветници Лиляна Драганова и Петя Янева, настоящи и бивши учители, както и енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.

Тържеството откри председателката инж. Светла Стоименова, която припомни за историята на духовния празник 1 ноември, както и факти от духовното, светско и културно минало на Долна баня, сътворените от нашите предци училище, църква, читалище. Припомнени бяха и имената на видни долнобанци, допринесли за развитието на селището в миналото и днес.

Присъстващите бяха поздравени от Владимир Джамбазов и Лиляна Драганова, след което инж. Светла Стоименова получи юбилеен плакет от общината по случай 45 години от обявяването на Долна баня за град. Цветя и скромни подаръци от Сдружението на хората с увреждания получиха гостите и присъстващите днешни будители.

На изпроводяк долнобанската поетеса Лиляна Иванчева поздрави новия стар кмет Владимир Джамбазов със свое стихотворение.